ONTDEK WAT JE ÉCHT WILT – EN MAAK DAAR (JE) WERK VAN

Een praktisch en inspirerend werkboek om zelfstandig in kaart te brengen wat je écht wilt.

Uitgever: Ankh Hermes

“Een aanrader!”
Tijdschrift voor Coaching

  • Weet jij wat je niet wilt? –
  • Maar niet wat je wel wilt?
  • Zoek je werk dat helemaal bij jou past?
  • Wil je graag zinvol bezig zijn?
  • En met meer plezier werken?

Als je antwoord op 1 of meer dan deze vragen ‘ja!’ is, dan is dit boek iets voor jou.

In 9 stappen onderzoek je allerlei facetten die je helpen ontdekken wat écht bij je past. Door het maken van oefeningen breng je jouw wensen, dromen, talenten en drijfveren in kaart. Je ontdekt hoe je meer energie kunt krijgen en krijgt inzicht in gedachten waarmee jij jezelf in de weg zit.

In je eigen tijd en tempo ga je met het werkboek aan de slag.

Het boek loodst je stap voor stap door de verschillende thema’s. De oefeningen zijn helder beschreven en nodigen uit om ze te maken.
Meer dan het boek, een pen, papier en wat tijd en aandacht heb je niet nodig om te ontdekken wat je wilt!

Het boek is in alle boekwinkels in Nederland en België verkrijgbaar.

Je kunt het boek bestellen door op onderstaande link te klikken:

“Iedere stap bevat goede en leuke oefeningen met voor elk wat wils.”

Tijdschrift voor Coaching

Bestel het boek hier.

De volgende thema’s komen aan bod:

STAP 1 – WAAR DROOM JE OVER?

Wat is jouw droom? Hoe ziet je ideale leven eruit? Misschien weet je heel precies wat je allemaal niet (meer) wilt. Misschien heb je last van een sluimerend gevoel van onvrede en heb je het gevoel in een sleur terecht te zijn gekomen. Maar hoe doorbreek je dat? En wat wil je dan wel?

De meeste mensen nemen weinig ruimte om hun dromen te onderzoeken.
In deze stap word je uitgenodigd dat nu eens wel te doen. Eerst dromen, dan kan je daarna kijken hoe je ze waar kunt maken…

STAP 2 – ENERGIE

Weet jij waar je energie van krijgt? Besteed je daar voldoende aandacht aan? Kom je na een dag werken vol energie thuis of juist niet?

Je gaat na of je leven in balans is en ontdekt wat je eraan kunt doen om het in balans te krijgen – en te houden.

Intermezzo – jouw werk is te ontdekken wat jouw werk is…
Waarom werkt het niet altijd om tussen de aangeboden vacatures jouw droombaan te vinden? En hoe werkt het dan wel? Ontdek hoe het wel werkt zodat je voorkomt dat je vroegtijdig opgeeft om iets anders te vinden.

STAP 3 – JOUW LEVENSVISIE

Waar doe jij het allemaal voor? Wat geeft jouw leven zin? Veel mensen zijn op zoek naar zingeving in hun leven en hun werk, maar weten eigenlijk niet precies hoe dat eruit ziet. Wat jouw leven zin geeft kan voor mij totaal niet belangrijk zijn – en andersom. Breng in kaart wat voor JOU zinvol is, zodat je ook je werk daar op af kunt stemmen.

STAP 4 – INTERESSES EN BEZIELING

Plezier en voldoening halen uit je werk betekent ook dat je in je werk je passie en (een deel van) je interesses terugziet. Maar wat zijn dan die passies en interesses? En welke wil je heel graag in je werk terugzien?
De oefeningen in deze stap helpen je dit in kaart te brengen.

Intermezzo – dankbaarheid
Bezig zijn met het bereiken van een doel of het waarmaken van een wens betekent ook dat je bezig bent met wat er nog niet is. Je loopt daardoor het risico dat je vergeet te zien wat er nu al wel is, en waar je nu al dankbaar voor kunt zijn. De oefeningen helpen je hiermee verder.

STAP 5 – WELKE (VOOR) WAARDEN ZIJN VOOR JOU VAN BELANG?

Als jouw waarden botsen met die van je omgeving, kan je daarover in conflict komen: met een ander, of met jezelf. Om je prettig te kunnen voelen in je werk en bij je werkgever, is het belangrijk dat de dingen die jij waardevol vindt ook op je werk tot zijn recht kunnen komen.
In deze stap breng je jouw kernwaarden in kaart, zodat je weet welke waarden jij absoluut in je werk terug wilt zien.

STAP 6 – WAAR BEN JE ALLEMAAL GOED IN?

Vaak weet je beter wat je niet goed kan dan waar je goed in bent. Je leerpunten weet je vaak wel op te noemen, maar je talenten…

Als je weet waar je goed in bent kan je deze talenten bewust inzetten op handige momenten. Tijd dus om ze eens in kaart te brengen!

STAP 7 – RUIMTE MAKEN VOOR HET NIEUWE

Het is belangrijk dat je ruimte voor verandering maakt. Oude overtuigingen en patronen zijn ooit ergens goed voor geweest, maar staan je nu misschien wel in de weg. Tijd dus om ze los te laten. Maar hoe doe je dat? De oefeningen in dit hoofdstuk laten zien hoe je dit aan kunt pakken.

STAP 8 – BEPERKENDE OVERTUIGINGEN

Soms kunnen je wensen en dat wat je gelooft enorm met elkaar botsen, zonder dat je je daar bewust van bent.

Met welke gedachten beperk jij jezelf? Ontdek welke dat zijn én hoe je er vanaf komt. Een noodzakelijke voorwaarde om te kunnen bereiken wat je wilt.

STAP 9 – ACTIE!

Inzichten krijgen alleen is niet genoeg. Het is belangrijk ze te vertalen naar actie zodat je werk kunt gaan maken van je dromen. Aan de slag dus! Je formuleert een doel voor het komende halfjaar en maakt een plan waarmee je dat doel gaat bereiken. Tot slot vind je in dit hoofdstuk extra tips die je inspireren om vol te houden en door te zetten.

Bestel het boek hier.

 

BENIEUWD WAT ANDEREN ERVAN VINDEN?

“Brigitte helpt je op een gestructureerde manier ontdekken wat je wilt en daarmee aan de slag te gaan. Zij heeft een creatieve geest, is slim en pragmatisch. Juist haar heldere manier van denken helpt mij (creatieve en chaotische geest) goed op een rijtje krijgen wat ik wil met mijn onderneming. Brigitte’s boek is een aanrader.”
Mieke Siemons, KNOCKart

“Een praktisch en inspirerend werkboek!”
Leidsch Dagblad, 11 maart 2008

“Een echte aanrader!”
Tijdschrift voor Coaching, december 2008

 

Bestel het boek hier.

Visited 81 times, 1 visit(s) today
50% off Easy Breezy Business until August 1! Don’t miss this one-time opportunity! 😊Read more & sign up now!